Samacheer Kalvi 10th English Grammar Concord

   

Are you seeking for the Tamilnadu State Board Solutions Chapter wise Class 10th English Grammar Concord PDF? Samacheer Kalvi 10th English Grammar Concord Questions and Answers. If yes, then read this entire page. You can Download His First Flight Questions and Answers, Summary, Activity, Notes, Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Guide Pdf Grammar Concord helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Here, we are giving a direct link to download Samacheer Kalvi Solutions for Class 10th English Grammar Concord PDF which contains the chapter wise questions, solutions, and grammar topics. You can also get the shortcuts to solve the grammar related questions on this page.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Grammar Concord

For the sake of students we have gathered the complete Class 10th English Grammar Concord syllabus and provided on the pdf. Refer the chapter wise Tamilnadu State board Solutions for Class 10th English Grammar Concord Questions and Answers. Topics and start the preparation. You can estimate the importance of each chapter, find important English Grammar Concord grammar concepts which are having more weightage. Concentrate on the important grammar topics from Samacheer Kalvi Solutions for Class 10th English Grammar Concord PDF, prepare well for the exam.

A verb must agree with its Number and Person. In other words, the Verb of a sentence agrees with Number and Person of the Subject of that sentence.

Choose the correct form of the verbs given in the brackets in the following sentences:

1. Each of these producers his own advantage, (has, have)
Answer:
has

2. Ten miles long distance, (is, are)
Answer:
is

3. Many a student hard to pass his entrance exam, (try, tries)
Answer:
tries

4. The furniture in his house impressive, (look, looks)
Answer:
looks

5. Few students present in the class today, (is, are)
Answer:
are

6. Ritesh, my best friend leaving for Japan next week, (is, are)
Answer:
is

7. Most of my friend’s government employees, (is, are)
Answer:
are

8. The level of intoxication from subject to subject, (vary, varies)
Answer:
varies

9. Either boys or girls telling lies, (is, are)
Answer:
are

10. A number of people reported to be missing in the train accident at Jhansi. (was, were)
Answer:
were

11. The jury divided in their opinions, (was, were)
Answer:
were

12. There many exceptions to this rule, (is, are)
Answer:
are

13. Bread and butter my favorite breakfast, (is, are)
Answer:
is

14. Neither Ramesh nor his friends hurt, (was, were)
Answer:
was

15. Slow and steady the race, (win, wins)
Answer:
wins

16. No news good news, (is, are)
Answer:
is

17. There sixty students in our class, (is, are)
Answer:
are

18. Mathematics my favorite subject, (is, are)
Answer:
is

19. The poet Khan and singer Alan dead, (is, are)
Answer:
are

20. He as well as his classmates working, (is, are)
Answer:
are

Hope that the above shaped information regarding the Samacheer Kalvi Solutions for Class 10th English Grammar Concord Questions and Answers is useful for making your preparation effective. View our website regularly to get other subjects solutions. Download & ace up your preparation. Keep in touch with us and get the latest information on Tamilnadu State board Textbook Solutions PDF.