Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix)

   

Are you seeking for the Tamilnadu State Board Solutions Chapter wise Class 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) PDF? Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) Questions and Answers. If yes, then read this entire page. You can Download His First Flight Questions and Answers, Summary, Activity, Notes, Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Guide Pdf Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Here, we are giving a direct link to download Samacheer Kalvi Solutions for Class 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) PDF which contains the chapter wise questions, solutions, and grammar topics. You can also get the shortcuts to solve the grammar related questions on this page.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix)

For the sake of students we have gathered the complete Class 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) syllabus and provided on the pdf. Refer the chapter wise Tamilnadu State board Solutions for Class 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) Questions and Answers. Topics and start the preparation. You can estimate the importance of each chapter, find important English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) grammar concepts which are having more weightage. Concentrate on the important grammar topics from Samacheer Kalvi Solutions for Class 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) PDF, prepare well for the exam.

Question 1.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “vision”.
(a) in ______ (b) un ______ (c) dis ______ (d) en ______
Answer:
(d) envision

Question 2.
Form a new word by adding a prefix to the root word “noble”.
(a) in ______ (b) ig ______ (c) dis ______ (d) mis ______
Answer:
(b) ignoble

Question 3.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “compass”.
(a) in ______ (b) un ______ (c) en ______ (d) mis ______
Answer:
(c) encompass

Question 4.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “miser”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ly (d) ______ness
Answer:
(c) miserly

Question 5.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “music”.
(a) ______s (b) ______ian (c) ______ir (d) ______ion
Answer:
(b) musician

Question 6.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “announce”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______r (d) ______ment
Answer:
(d) announcement

Question 7.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word ‘secure’.
(a) ______ity (6) ______ic (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(a) security

Question 8.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “bright”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ness (d) ______ion
Answer:
(c) brightness

Question 9.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “colour”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ful
Answer:
(d) colourful

Question 10.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “human”.
(a) ______al (b) ______ity (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(b) humanity

Question 11.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “secure”.
(a) in ______ (b) un ______ (c) dis ______ (d) mis ______
Answer:
(a) insecure

Question 12.
Form a new word by adding a prefix to the root word “fair”.
(a) in______ (b) un______ (c) re______ (d) mis______
Answer:
(b) unfair

Question 13.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “standard”.
(a) in______ (b) un______ (c) dis______ (d) sub______
Answer:
(d) substandard

Question 14.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “violet”.
(a) ultra______ (b) un______ (c) dis______ (d) mis______
Answer:
(a) ultraviolet

Question 15.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “power”.
(a) in______ (b) em______ (c) dis______ (d) mis______
Answer:
(b) empower

Question 16.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “lock”.
(a) in______ (b) un______ (c) dis______ (d) inter______
Answer:
(d) interlock

Question 17.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “need”.
(a) ______al (b) ______y (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(b) needy

Question 18.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “danger”.
(a) ______ous (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(a) dangerous

Question 19.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “narrate”.
(a) ______al (b) ______ive (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(b) narrative

Question 20.
form a new word by adding a suitable suffix to the root word “kind”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ness
Answer:
(d) kindness

Question 21.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “lap”.
(a) in______ (b) un______ (c) over______ (d) mis______
Answer:
(c) overlap

Question 22.
Form a new word by adding a prefix to the root word “visible”.
(a) in______ (b) un______ (c) dis______ (d) mis______
Answer:
(a) invisible

Question 23.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “national”.
(a) in______ (b) ir______ (c) multi______ (d) mis______
Answer:
(c) multinational

Question 24.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “harm”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ful
Answer:
(d) harmful

Question 25.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “neighbour”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______hood (d) ______ion
Answer:
(c) neighbourhood

Question 26.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “exception”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(a) exceptional

Question 27.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word ‘national’.
Answer:
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ity (d) ______ion
Answer:
(c) nationality

Question 28.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “champion”.
(a) ______al (b) ______ship (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(b) championship

Question 29.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “wilder”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ness (d) ______ion
Answer:
(c) wilderness

Question 30.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “tradition”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(a) traditional

Hope that the above shaped information regarding the Samacheer Kalvi Solutions for Class 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) Questions and Answers is useful for making your preparation effective. View our website regularly to get other subjects solutions. Download & ace up your preparation. Keep in touch with us and get the latest information on Tamilnadu State board Textbook Solutions PDF.