Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix

   

Students who are studying Class 11th can get the free Tamilnadu State Board for Class 11th English Grammar Prefix/Suffix PDF here. You can download Samacheer Kalvi Class 11th Grammar Prefix/Suffix Questions and Answers PDF on this page. Practice questions of Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions subject as many times as possible to get good marks.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix

Gather chapter wise Tamilnadu State Board Class 11th English Study Material to score the highest marks in the final exam. Various chapters and subtopics are given clearly in Samacheer Kalvi Class 11th English Material. All the Tamilnadu State Board Class 11th English Grammar Prefix/Suffix with detailed Questions and Answers are provided by subject experts. The step by step Samacheer Kalvi Class 11th English guide will help you to enhance your skills in both English subject and grammar. Here, along with the subject knowledge, grammar knowledge also plays an important role.

Question 1.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “important”.
(a) in________ (b) un________ (c) dis________ (d) mis________
Answer:
(b) unimportant

Question 2.
Form a new word by adding a prefix to the root word “difference”.
(a) un________ (b) in________ (c) im________ (d) dis________
Answer:
(b) indifference

Question 3.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “fortune”.
(a) in________ (b) un________ (c) dis________ (d) mis________
Answer:
(d) misfortune

Question 4.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “poet”.
(a) ________al (b) ________ic (c) ________ile (d) ________ion
Answer:
(b) poetic

Question 5.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “kind”.
(a) ________ment (b) ________able (c) ________ity (d) ________ness
Answer:
(d) kindness

Question 6.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “dismiss”.
(a) ________ment (b) ________ate (c) ________al (d) ________ular
Answer:
(c) dismissal

Question 7.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word ‘portray’.
(a) ________ment (b) ________able (c) ________al (d) ________ic
Answer:
(c) portrayal

Question 8.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “doubt”.
(a) ________hood (b) ________ism (c) ________ly (d) ________fill
Answer:
(d) doubtful

Question 9.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “need”.
(a) ________ness (b) ________ted. (c) ________y (d) ________ment
Answer:
(c) needy

Question 10.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “eat”.
(a) ________able (b) ________ment (c) ________ly (d) ________ity
Answer:
(a) eatable

Above provided complete Samacheer Kalvi Class 11th English Study guide is reference purpose only. Students can frequently visit our page to get the latest updates on other subjects’ study materials. Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix Questions and Answers. So, students should download Samacheer Kalvi Solutions Class 11th English and read it to attempt all the questions with 100% confidence.